Opdatering på kurser fra Palle Rosted

Kursussituationen

 

Et lille tilbageblik

 

I midten af 2012 måtte jeg på grund af sygdom aflyse de resterende kurser resten af året. I marts 2013 mente jeg, at jeg var klar til at tage fat igen. Det var langt fra tilfældet, og først nu føler jeg, at jeg er oppe på fuld kraft.

 

Imidlertid havde man opsagt overenskomsten med virkning pr. 01-09-2013, og i resten af foråret og indtil midten af sommeren var lægerne ved at gøre sig kampklar til en storkonflikt. Imidlertid blev resultatet af PLO’s afstemning, at lægerne skulle acceptere regeringens modificerede lovforslag.

 

Som en konsekvens af denne mulige konflikt var samtlige kurser i efteråret aflyst. Da det ydermere var blevet sommer, og ferieperioden var begyndt, kunne enhver chance om at påbegynde planlægning af kommende kurser ikke påbegyndes før i slutningen af august.

 

Det at arrangere et kursus tager tid. Hvis man ikke lige har en gruppe, der kan deltage i et planlagt kursus med kort varsel, skal man mindst planlægge kurset tre måneder i forvejen, ofte skal man bruge et halvt år for at få det til af fungere.

 

Derfor blev DSEA’s bestyrelse enige om, at vi måtte udskyde samtlige kurser til vinteren og foråret 2014. Imidlertid havde en gruppe læger og kiropraktorer længe bedt mig om at lave kurset Bevægeapparatet II, og derfor indvilligede jeg i at lave kurset 30-11-2013 og 01-12-2013. kurset foregår i Odense på Den Gamle Kro. Overnatning finder sted på det nærliggende City Hotel. Der er fortsat ledige pladser. Yderligere oplysninger kan findes på: http://dsea.dk/kursus.html

 

På tandlægefronten har vi også fået sat to kurser på plads i 2014, Det første er Begynderkurset 21-22 februar 2014 og det avancerede kursus 7-8 marts 2014. Begge kurser foregår i Odense på Den Gamle Kro. Overnatning finder sted på det nærliggende City Hotel. Yderligere oplysninger kan findes på: http://dsea.dk/kursus.html

 

Fremtiden

 

Hvad er planerne for resten af året? Den nøjagtige tid og sted er endnu ikke fastlagt, men to yderligere kurser er planlagt i foråret med titlerne:

 

Bevægeapparatet I – formentlig april/maj 2014.

 

Akupunktur – ortopædi og idrætsmedicin – formentlig maj/juni 2014.

 

Akupunktur og viscerale – myogene og neurogene smerter – formentlig august/september 2014.

 

Bevægeapparatet III – formentlig oktober/november 2014.

 

Bevægeapparatet II – formentlig november/december 2014.

 

Jeg regner med at kunne fremlægge et færdigt kursusprogram i midten af oktober. Jeg er på ferie resten af september.

 

Som jeg har meddelt under referat af Generalforsamlingen i marts 2013, skete der flere ting under generalforsamlingen.

 

For det første blev det besluttet, at der skulle rekrutteres flere undervisere, og to af dem ortopædkirurgen Bent Pedersen og alment praktiserende læge Anders Rasmussen er allerede i gang med oplæringen.

 

I takt med tidens tand, er det efterhånden praksis, at alle faggrupper skal akrediteres og re-akkrediteres. Dette er allerede introduceret på sygehusene, hvor denne akreditering og re-akkreditering skal foregå efter Dansk Kvalitets Model. Mange vil måske synes, at det ikke er nødvendigt, men når man ser hvorledes det går i Danmark og den øvrige Verden, kan I ligge så godt vænne Jer til tanken med det samme. Om et år eller to bliver det et krav fra Sundhedsstyrelsen eller et andet organ. Bestyrelsen er i gang med at lave den endelige planlægning af programmet. I vil høre mere herom senere, efterhånden som vi får løst opgaverne.

 

Når vi har fået styr på det vil der efterfølgende være en liste, hvis medlemmerne ønsker at være inkluderet i denne liste, på akupunktur, hvor eventuelle patienter kan søge oplysninger om akkrediterede medlemmer inden for de tre søjler.

 

Imidlertid vil vi gerne være på forkant med fremtiden, og derfor har vi allerede nu lavet en kursusrække, hvor vi kan tilbyde medlemmerne en alsidig uddannelse, der opfylder disse krav om akkreditering og re-akkreditering.

 

Med venlig hilsen

 

Palle Rosted

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Indlæg - deltag i debatten. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.