Forskningsprojekt om akupunkturs effekt på kvinders symptomer i overgangsalderen.

Forskningsenheden for Almen Praksis indbyder interesserede læger, til at deltage i et forskningsprojekt om akupunkturs effekt på kvinders symptomer i overgangsalderen.

De inkluderede kvinder vil alle være noget til meget plaget af hedeture i overgangsalderen. De får alle tilbudt 5 akupunkturbehandlinger svarende til en ugentlig behandling i 5 på hinanden følgende uger. Alle kvinder skal modtage samme behandling i følgende punkter: CV-3, CV-4, LR-8, SP-6, SP-9. Ialt 8 separate punkter, idet LR8, SP6, SP9 gives bilateralt (bilag 1 og 3). Efter indsættelse af nålen roteres denne i få sekunder for at opnå de-qi (nålefornemmelse). Herefter retineres nålen i 10 minutter uden yderligere stimulation. Derefter bliver nålene fjernet. Sideløbende med akupunkturbehandlingerne skal kvinderne på udvalgte tidspunkter udfylde et spørgeskema om symptomer fra overgangsalderen. Disse spørgeskemaer bliver sendt til kvinderne elektronisk, og er ikke noget du, som behandlende læge, behøver at være involveret i.

Rekrutteringsmateriale for læger

 

Dette indlæg blev udgivet i Indlæg - deltag i debatten. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.